tidningstyperTidningstyper i brytningstid » Förhandstitt: Här kan du läsa ett utdrag ur boken.
/ Nyhet

Ny A4-bok om typografi

fredag 4 maj 13:14

Under 1990-talet gav Metrogrundaren Pelle Anderson ut tidskriften DtP, Design Typografi Produktion. I dagarna släpps boken Tidningstyper i brytningstid, som lyfter de starkaste intervjuerna och de mest spännande essäerna från dåtidens typografiklimat.

– Det här är en sammanfattning av det bästa ur tidningen, som producerades mellan 1992 och 1995, säger Otto Degerman, art director för boken.

Han beskriver en tidsperiod av förvirring, med ny teknik i kombination med bristande kunskap.

– Det här var en tid när datorn började ersätta gamla produktionssystem och folk började göra och sprida typsnitt digitalt. DtP blev en guide i typografins djungel, säger Otto Degerman.

Boken, som ges ut av A4-gruppen, riktar sig till alla som är typografiskt intresserade. Den varvar intervjuer med några av de stora namnen inom typografivärlden med historiska essäer.

– Det här är underhållande och kanske även överraskande läsning, om till exempel Eric Gill, en udda person som i vår tid troligen suttit inne för incest och pedofili. Samtidigt var Gill en oerhört produktiv och konstnärlig stenhuggare och typograf, säger Otto Degerman. Med typsnitt som Perpetua, Gill och Joanna har han huggit in sig i typografins historieböcker.

Texterna är skrivna av några av Sveriges mest kunniga typografer; Gerard Unger, Matthew Carter, David Berlow, Christer Hellmark, Bo Berndal och A4-gruppens egen Pelle Anderson.

Pris: 295 kronor (inkl. moms) plus frakt.

Beställ ditt eget exemplar av Tidningstyper i brytningstid

Ditt namn *

Företag/tidning (valfritt)

Din e-post *

Antal exemplar *

Postadress *

Faktureringsadress (om annan än leveransadressen)