Hej Anna Sofia Dahl,

chefredaktör för tidningen Sjukhusläkaren!

Ni har valt att lägga ut redesign och löpande layout av tidningen på en byrå och valde A4 Text&form. Varför då?
– Vi tittade på flera olika alternativ och fastnade för A4, som känns som en trygg samarbetspartner med många olika kompetenser. Vi är en liten redaktion; två fastanställda och en frilansare på deltid, och samarbetet med A4 gör att vi blir en lite större redaktion.

Vilken slags tidning är Sjukhusläkaren?

– Vi ägs av Sjukhusläkarna, som är den största yrkesföreningen inom Sveriges Läkarförbund, men är en fristående tidning med en självständig redaktion. Tidningen kommer sex gånger per år i pappersform, men vi publicerar oss också digitalt. Sidantalet varierar mellan 44 och 52 sidor och innehållet ska granska och gå på djupet kring frågor som handlar om sjukhusläkarnas situation.

Vad förväntar ni er av samarbetet med A4?

– Vi hoppas förstås att den nya layouten ska hjälpa oss att lyfta och förstärka det som är bra i tidningen, men också att se möjligheter för vidare utveckling av innehållet. Hittills är vi väldigt nöjda med samarbetet med A4 och hoppas att det ska fortsätta på samma sätt.

– Vi befinner oss fortfarande tidigt i processen, A4 tog över layouten av det nummer vi skickade alldeles nyss och som gjordes utifrån gamla layouten. Under hösten arbetar Sofia Wixner, som är AD på A4, med redesignen som kommer att synas i första numret nästa år.