Jens Stenberg är ny vd på A4 sedan 1 september. Här avslöjar han en dold talang (det har bland annat med David Bowie att göra) och berättar vad det första intrycket är av A4 – egentligen.

 

Vem är du?

– Mitt senaste längre uppdrag var på Aller Media, där jag de senaste åtta åren i olika roller jobbat med bolagets och de många varumärkenas digitalisering, strategi och organisation – det sista året med fokus på affärsutveckling och förvärv. I våras hann jag också med ett konsultuppdrag för Sveriges ledande TikTok-byrå, Goodname. Min bakgrund är redaktionell, första jobbet inom media var som reporter på Provinstidningen Dalsland där jag jobbade extra redan under gymnasiet – och mitt längsta uppdrag har varit som chefredaktör och ansvarig utgivare för livsstilsmagasinet Café och cafe.se. Jag bor på Södermalm i Stockholm, är 49 år och tonårspappa dubbelt upp. Gift med Jennifer som också har en mångårig mediebakgrund och numera jobbar som generalsekreterare på välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag. Med varierande framgång försöker vi också uppfostra en oväntat envis Golden Retriever.

 

Vad är ditt första intryck av A4?

– Jag är mitt uppe i alla intromöten med A4:s medarbetare, drygt 20 sådana står på schemat. Det första som slagit mig i de samtalen är medarbetarnas kompetens, yrkesstolthet, nyfikenhet, kärleken till journalistik, innehåll och form med kvalitet och trovärdighet. Redan andra dagen på jobbet kom årets nomineringar till Publishingpriset, där A4 och A4:s kunder kammade hem hela elva stycken! Ett kvitto på det enorma kunnande som finns här – inom såväl digitala som tryckta medieslag och kanaler.

 

Vad ser du fram emot i höst?

– Jag ser fram emot att lära känna A4:s verksamhet ännu mer på djupet, både genom alla medarbetare och förstås genom våra kära kunder – för att tillsammans fortsätta utveckla det vi redan gör och ta nya spännande steg framåt.

 

Har du någon dold talang? Berätta något som vi inte vet om dig.

– Talang kanske är att ta i, men jag jobbade som musikjournalist under en period när man kunde få en helt annan access till artisterna än idag – även de största i världen. Så den som till äventyrs vill höra gamla rövarhistorier om resor, möten och intervjuer med Iggy Pop, Oasis, Suede, Lenny Kravitz, Thåström, Kent, Kiss eller David Bowie behöver bara ställa frågan…

 

Chat-GPT eller Strindberg? Du måste välja.

– Jag har säkerligen lagt mer tid på att använda och läsa om Chat-GPT och hela AI-utvecklingen än vad jag gjort på att läsa Strindberg. Så det ärliga svaret måste bli Chat-GPT.